Alle gemeenten ontvangen adressen AWBZ-gedupeerden

Het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport stuurt gemeenten de adressen van mensen die vanaf juni 2009 geen AWBZ-vergoeding meer ontvangen voor ondersteunende begeleiding. Gemeenten kunnen dan bepalen of ze zelf aanvullende hulp willen bieden.

Uit een peiling van de Vereniging Nederlandse Gemeenten bleek onlangs dat 70 procent van de gemeenten beschikking wil hebben over de namen en adressen van de kwetsbare groep.

Privacy


Het probleem voor staatssecretaris Jet Bussemaker was de privacywetgeving. Het was de vraag of deze gegevens ook gedeeld mochten worden met de lokale overheid. Kriens liet eind maart weten dat het besluit is genomen.

Zachte landing


De Rotterdamse wethouder voor Zorg, Jantine Kriens deed het voorstel aan Bussemaker om de gemeente de namen van gedupeerden te sturen. 'Ik wil de namen hebben van mensen die hun begeleiding verliezen. Met hen willen we als gemeente om de tafel om te kijken hoe we die veranderingen kunnen opvangen. Het betekent niet dat we alle consequenties van de bezuinigingen kunnen opvangen, maar we willen wel werken aan een zachte landing’, zei ze in november.

Bron: Zorg en Welzijn

Actuele nieuwsitems

Er zijn op dit moment geen laaste nieuwsberichten aanwezig.