Andere taken, ander gedrag?

Is uw Wmo-adviseur ook geschikt om straks AWBZ- en Jeugdzorgtaken uit te voeren of vraagt dat om andere vaardigheden en ander gedrag? Hoe komt u daar op tijd achter? Organisatie- en adviesbureau Van Brederode en de MO-zaak helpen u graag aan de antwoorden.

De medewerkers van Van Brederode werken door het hele land en komen weinig op kantoor. Prima natuurlijk, maar dat maakte het wel lastig om ze te beoordelen: levert onze adviseur die snel werkt en veel dossiers afhandelt ook de kwaliteit die we als organisatie eisen? Gedraagt hij zich bij de klant zoals we verwachten en is dat gedrag ook toereikend in een andere functie? Van Brederode ontwikkelde een methode om gedrag en competenties van medewerkers te beoordelen en om hen te volgen in hun ontwikkeling.

Gedrag

Directeur Rik van Brederode: ‘Het is een heel eenvoudig hulpmiddel, zonder ingewikkelde ICT, waarmee we meten hoe gedrag en vaardigheden iemands prestaties beïnvloeden. We maken een profiel van een functie en geven erbij aan welke competenties en welk gedrag daar volgens ons bij horen. Dan beantwoorden medewerker en leidinggevende vragen over het gedrag en de vaardigheden van de medewerker. De resultaten komen in een scorelijst waaruit blijkt of gedrag en vaardigheden van de medewerker passen bij die functie of dat hij extra scholing nodig heeft.’ De methode is ook een heel geschikt volgsysteem, zegt Van Brederode, die de kwaliteit en ontwikkeling van zijn eigen medewerkers er een paar keer per jaar mee toetst. ‘En dat vinden ze zelf ook prettig.’

Volgen

Met alle veranderingen op het gebied van zorg en welzijn in gedachten, biedt Van Brederode samen met de MO-zaak de methode aan gemeenten en zorgaanbieders aan, zodat ook zij het gedrag van hun medewerkers kunnen beoordelen en volgen. Belangrijke kennis, zeker als ze nieuwe taken krijgen. ‘Het instrument laat precies zien wat de medewerker nodig heeft om zich te ontwikkelen. Zowel wij als de MO-zaak geven trainingen op het gebied van welzijn en zorg,’ zegt Van Brederode. ‘We zijn allebei specialist in AWBZ en Wmo, en Van Brederode ook in Jeugdzorg, en zo bundelen we onze krachten. Samen hebben we altijd een maatwerktraining voorhanden waarmee uw werknemer zich kan ontplooien. Bijvoorbeeld van Wmo-adviseur tot Jeugdzorgmedewerker.’

Geïnteresseerd? Rik van Brederode legt u graag de mogelijkheden uit: r.brederode@vanbrederode.eu. Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met de MO-zaak via info@MOzaak.nl.

Bron: MO-zaak


Klik hier voor de nieuwsbrief van de MO-zaak waarin het artikel staat (pagina 4).

 

Actuele nieuwsitems

Er zijn op dit moment geen laaste nieuwsberichten aanwezig.