Cliënt tevreden over huishoudelijke hulp

Mensen die thuiszorg krijgen, zijn tevreden over de huishoudelijke hulp. De meeste hulpen maken goed schoon, zijn hulpvaardig en beleefd.

Afspraken met de zorgorganisatie over het beheer van de sleutel en de inspraak over wie de hulp geeft, kunnen beter. Dit blijkt uit onafhankelijk onderzoek van het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL) op verzoek van het ministerie van VWS.

Ervaringen

 
Cliënten geven de huishoudelijke hulp die zij krijgen gemiddeld een 8,3. Het meest tevreden zijn ze over de beleefdheid van de hulp, dat deze zich niet ongevraagd bemoeit met privézaken en hulpvaardig is door bijvoorbeeld iets extra's te doen.
 
Er zijn ook cliënten die de zorgaanbieder een onvoldoende geven. 10% van de cliënten zou de thuiszorgorganisatie waarschijnlijk of beslist niet aanbevelen bij vrienden of familie.

Praktische verbeterpunten

 
De cliënten vinden dat sommige praktische zaken beter kunnen, bijvoorbeeld hoe de zorgaanbieder omgaat met de voordeursleutel. Cliënten willen ook graag meebeslissen van welke persoon zij hulp bij het huishouden krijgen. En ze willen dat er in overleg schriftelijke werkafspraken worden gemaakt.

Bron: Ministerie VWS, 21 augustus 2009

Actuele nieuwsitems

Er zijn op dit moment geen laaste nieuwsberichten aanwezig.