Gemeente Gilze en Rijen kort op de Wmo

Inwoners van de gemeente Gilze en Rijen die een rollator of rolstoel hebben staan maar deze niet gebruiken, moeten het hulpmiddel inleveren.

Ook gaat de gemeente actief op zoek naar mensen die wel een deeltaxipas gebruiken, maar hier eigenlijk geen recht op hebben.

Op deze manier wil de gemeente zo'n 80.000 euro besparen op de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Vooralsnog ging Gilze en Rijen uit van een besparing van 25.000 euro.

Gilze en Rijen moet beknibbelen op de Wmo. Een jaar geleden besloot de gemeenteraad dat het college met voorstellen moest komen om deze bezuinigingen door te voeren. Uit onderzoek blijkt dat de gemeente in totaal 176.000 euro kan besparen op de Wmo. Dit kan onder meer door het hanteren van een inkomenseis voor deeltaxi en scootmobiel. Een andere besparing kan komen uit het niet-gebruik van rolstoelen en scootmobielen.

Het college zet vooralsnog in op deze laatste maatregel en het terugdringen van het oneigenlijk gebruik van de deeltaxi. Toch rekent het college zich met deze besparing nog niet rijk. "Een relativering is op zijn plaats", schrijft het college in een memo. "De besparingen brengen extra uitvoeringskosten met zich mee. Verder verwachten we als gevolg van de vergrijzing in de toekomst een toename van het aantal personen dat gebruikmaakt van een voorziening."

Bron: BN DeStem

Actuele nieuwsitems

Er zijn op dit moment geen laaste nieuwsberichten aanwezig.