Gemeente Raalte besteedt zorg niet Europees aan

Meerdere gemeenten hebben interesse in de unieke wijze waarop de gemeente Raalte de huishoudelijke verzorging voor de Wmo heeft aanbesteed. Dit meldt dagblad De Stentor. Raalte koos ervoor om de zorg in samenwerking met partnergemeenten Dalfsen, Ommen, Zwartewaterland en Staphorst niet Europees aan te besteden.

De vorige Wmo-aanbesteding in de gemeente Raalte ging volgens de Europese aanbestedingsregels, maar had een slagveld op de thuiszorgmarkt tot gevolg. Aanbieders gingen noodgedwongen aan de slag voor veel te lage prijzen om te voorkomen dat hun personeel op straat kwam te staan. Dit wilde de gemeente Raalte nu voorkomen.

Eisen

 
Mede doordat niet voor een Europese aanbesteding is gekozen, hebben zich naast enkele regionale en lokale zorginstellingen onder meer een zorgmakelaarskantoor en een schoonmaakbedrijf ingeschreven. Geen probleem volgens wethouder Ron de Groot van Raalte; alle aanbieders voldoen aan de eisen die de 5 gemeenten hebben opgesteld.
 

Dichtgetimmerd

De Groot is niet bang dat het omzeilen van de Europese aanbesteding nog een staartje krijgt omdat gemeenten verplicht zijn de Europese richtlijnen te volgen met het aanbesteden van de Wmo. Volgens De Groot is alles uitgebreid onderzocht en juridisch dichtgetimmerd. Meerdere gemeenten houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

Bron: Gemeente.nu

Actuele nieuwsitems

Er zijn op dit moment geen laaste nieuwsberichten aanwezig.