Kindertelefoon gratis mobiel bereikbaar dankzij KPN, T-Mobile en Vodafone

KPN, T-Mobile en Vodafone maken het mogelijk dat kinderen en jongeren via hun mobiele telefoon gratis naar de Kindertelefoon kunnen blijven bellen. Naast de subsidie die de Kindertelefoon van het ministerie voor Jeugd en Gezin ontvangt, hebben de operators ook een sponsorbedrag ter beschikking gesteld. Deze aanvullende financiering bleek noodzakelijk. De Kindertelefoon is verheugd dat mede dankzij de gezamenlijke telecom aanbieders kinderen en jongeren gratis via hun mobiele telefoon hun vragen en/of problemen in vertrouwen kunnen bespreken met één van de 750 vrijwilligers van de Kindertelefoon.

Vanaf 1 januari 2009 is het mobiel bellen naar het nummer van de Kindertelefoon gratis. Minister Rouvoet heeft hiervoor financiering beschikbaar gesteld. Door het gratis mobiel bellen, is het aantal mobiele gesprekken met de Kindertelefoon explosief gestegen.

Eind 2009 werd duidelijk dat de subsidie van het ministerie alleen niet toereikend zou zijn om het gratis mobiel bellen naar de Kindertelefoon ook in 2010 te kunnen garanderen. Door het aanvullende sponsorbedrag van KPN, T-Mobile en Vodafone kan de Kindertelefoon deze garantie wel geven.

Over de Kindertelefoon

De Kindertelefoon is de organisatie waar kinderen en jongeren gratis via 0800-0432 en in alle vertrouwen naartoe kunnen bellen. Ook via de chat kunnen zij contact zoeken met de Kindertelefoon. Kinderen en jongeren bellen of chatten dagelijks tussen 14.00 uur en 20.00 uur met de Kindertelefoon. Zij kunnen hier 365 dagen per jaar terecht voor informatie, advies en ondersteuning bij vragen over onder andere pesten, mishandeling, relaties of problemen thuis. Zie ook www.kindertelefoon.nl

Bron: MOgroep

Actuele nieuwsitems

Er zijn op dit moment geen laaste nieuwsberichten aanwezig.