MOgroep splitst op per 2011

De Maatschappelijk Ondernemers Groep (MOgroep), de werkgeversorganisatie voor 1700 ondernemers in Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening, Jeugdzorg en Kinderopvang, splitst op. Vanaf 1 januari 2011 komen er drie zelfstandige brancheorganisaties. Dat meldt Sociaal Totaal.

Verzelfstandiging branches

MOgroep Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening, MOgroep Jeugdzorg en MOgroep Kinderopvang profileerden zich al langer zelfstandig. De branches raakten steeds verder van elkaar verwijderd. Klaas Molenaar, directeur van de MOgroep zegt op de site van Sociaal Totaal: “De vraag is dan of je als lid nog geholpen bent met één maatschappelijk overkoepelend dak.” Het bestuur van de MOgroep heeft daarom dinsdag 26 januari besloten de MOgroep op te heffen en als drie zelfstandige brancheorganisaties verder te gaan.

Toekomstbeeld

Wat de opsplitsing betekent voor de toekomst is nog onduidelijk. Molenaar: “Of er banen verloren zullen gaan, is ook nog niet duidelijk. Ik hoop in ieder geval op een fatsoenlijk proces dat recht doet aan de belangen van zowel de leden als de werkorganisatie.”

Bron: Skipr

Actuele nieuwsitems

Er zijn op dit moment geen laaste nieuwsberichten aanwezig.