Onnodig verzuim beperken

Rokers die uren onproductief zijn omdat ze buiten staan te paffen. Sportievelingen die veel verzuimen door zaalvoetbal. U kunt uw mensen vriendelijk doch dwingend op de hoogte brengen van ‘goed werknemerschap’. Zes problemen en oplossingen.

Uitgangspunt is dat de werkgever en de werknemer elkaar op een volwassen manier benaderen. De werkgever moet alles doen om het werk aantrekkelijk en veilig te maken en zijn mensen goed te belonen voor de geleverde arbeid. ‘Goed werkgeverschap’ heet dat. De werknemer moet zich realiseren dat het redelijk is dat zijn baas dus ook van hem verlangt dat er tijdens de werktijden serieus en hard wordt gewerkt. En dat heet dan ‘goed werknemerschap’. Wie vaak verzuimt of minder productief is, doorkruist het principe van goed werknemerschap en dat biedt de mogelijkheid om veel-verzuimers aan te pakken.

Probleem 1:

Henk de hardloper Henk was een fanatiek hardloper, maar door schade aan zijn kniebanden kan hij niet meer lang achter de tekentafel staan. Of Greetje heeft alweer een gebroken pols door het skiën. Hoe krijgt u dit soort verzuim omlaag?

Voor het hele artikel klik hier.

Bron: reedbusiness

Actuele nieuwsitems

Er zijn op dit moment geen laaste nieuwsberichten aanwezig.